0

Ajánlott a rozmaringolaj pikkelysömörre?

A pikkelysömör csaknem minden ötvenedik embert érintő bőrbetegség, mely úgy nőknél, mint férfiaknál egyaránt előfordulhat. Erre a széles körben elterjedt kórra még nincs végleges gyógymód, viszont számos alternatíva közül választhat a páciens a tünetmentesítés érdekében. A rozmaringolaj pikkelysömörre kiválóan alkalmazható anélkül, hogy kellemetlen mellékhatásoktól kellene tartanunk.

Lássunk néhány olyan készítményt, melynek elengedhetetlen alkotóeleme a rozmaringolaj. Elsőként a rozmaring-, illetve olívaolaj keverék jótékony hatását szeretném bemutatni. 3-4 csepp rozmaringolaj elkeverve ugyanennyi olívaolajjal csodákat képes művelni a beteg bőrrel, ugyanis nemcsak felpuhítja a plakkokat, hanem a rozmaringnak köszönhetően enyhíti a kellemetlen viszketést és a gyulladást. A rozmarinolaj pikkelysömörre tehát számos jótékony hatással bír.

Rozmaringolaj pikkelysömörre

Rozmaringolaj pikkelysömörre

Egy másik készítmény az iszapos, rozmaringolajas elegy, melyhez adhatunk még kakukkfű-olajat, illetve narancskivonatot. Nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással bír, megszünteti a viszketést, illetve a megkeményedett plakokkat is puhává varázsolja, így azokat könnyedén eltávolíthatjuk a bőr felszínéről. A rozmaringolaj pikkelysömör elleni harcában tehát itt is megállja a helyét.

A rozmaringolaj pikkelysömör ellen alkalmazható még holt-tengeri ásványokkal vegyítve, melyhez ha egy kis aloe verát is adagolunk, a hatás elképesztő lesz. A fentiekhez hasonló hatások mellett ez a készítmény az aloe verának köszönhetően felgyorsítja a sebek gyógyulási folyamatát, illetve megfelelően fertőtleníti is azokat. Továbbá segít a neurotikus tüneteken, mely a pikkelysömör gyakori velejárója.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013