1

A pszoriázis mellékhatásai

A pszoriázis nem túl esztétikus, de nem is fertőző bőrbetegség. A test nagy részén előfordulhat, amit gyógykrémekkel, gyógyszerekkel, valamint rendszeres orvosi vizsgálatokkal jól lehet kezelni. A pszoriázis nem csak a bőrt érinti, hisz idővel más területeket is károsíthat. Mellékhatásai közül a legsúlyosabb talán az ízületi panaszok. A beteg ízületei fájnak, sőt idővel akár mozgáskorlátozottá is válhat. Ha nem figyelnek eléggé oda magukra, akkor idővel még a csontokra is átterjedhet a fájdalom, ami a fájdalomcsillapítókkal sem mulasztható el.

A pszoriázis tünetei közé sorolható még a veszélyes szív- és érrendszeri betegségek. Ez a legtöbb esetben a gyógyszerek mellékhatásaiként szokott jelentkezni. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy minden szabályt tartsunk be, amit az orvos mondd.

Pszoriázis mellékhatásai

Pszoriázis mellékhatásai

A gyulladásos bélbetegségek is a pszoriázis mellékhatásai közé sorolhatóak. A kezeletlen pszoriázis nem csak az ízületeket támadja meg, hanem idővel bizony a bélrendszert is károsítja. Alapvető dolog, hogy diétát tartsunk nem csak annak érdekében, hogy a tünetek mérséklődjenek, hanem hogy a bélrendszerünket is támogassuk.

Az elhízás és a cukorbetegség a pszoriázis mellékhatásainak olyan válfaja, ami igazán kórosnak számit. Bármelyik tünetet észleljük magunkon, azonnal forduljunk orvoshoz, hisz egy mellékhatás megkeserítheti a mindennapjainkat, nem beszélve arról, hogy károsíthatja az egészségünket is.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "A pszoriázis mellékhatásai"

 1. Mária szerint:

  64 éves vagyok. Első szülésem után, 19 éves koromban jött ki rajtam a pszoriasis
  Ezalatt a 44 év alatt, alétező minden kenőcsö t fénykezeléstől kezdve a kórházi ápolásig

  magam mögött tudok. Idén tavasszal borzalmasan kicsapott rajtam. Jelentkeztem azon a kliikán ahol hat évvel ezelött tünetmentessé tett a fénykezelés.Nos,,,a szokásos általános vizsgálatok után —–FÉNYKEZELTEK—-és,,,borzalmasan megégettek.A helyi bőrgyógyász azonnal beutalt
  egy másik kórházba,ahol kenőcsözés és infúziós kezelés után,javulni kezdtek a tünetek. Mai napig is kontrollra járok. Szinte teljesen tünetmentes vagyok,és végtelenül hálás e kórház ápolóinak és az osztályvezető főorvosasszonynak aki komolyan vette és szívén viseli mai napig az állapotomat. NEM szabadna hosszú évekig csak és kizárólag kenőcsökkel lerázni a pszoriasisos embereket. Az a lelki stressz amit az ember
  átél évtizedek alatt azt már szinte lehetetlen meg nem történté tenni.

  Szivélyes üdvözlettel:
  egy egyenlőre gyógyult
  pszoriasisos..
  Mária.

  izenkilenc évesen, első szülésem után jött ki rajtam 7

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013