0

A pszoriázis kezelése, lehetőségek.

Pszoriázis kezelése alatt azt értjük, hogy különböző módszerek segítségével elősegítjük a betegség tünetmentessé válását hosszabb-rövidebb ideig. A pikkelysömör ugyanis nem gyógyítható betegség, ezért meg kell tanulniuk az érintetteknek együttélni vele. Van azonban számos lehetőség, melyeket érdemes kipróbálni, és akár életmód-változtatással könnyebbé, kényelmesebbé, elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

Egyik lehetőség pikkelysömör kezelésére a szteroid tartalmú szerek (kenőcsök, krémek, balzsamok) helyileg történő alkalmazása. Ezek gyulladáscsökkentő hatással bírnak, akárcsak a D-vitamin tartalmú készítmények. Mindvégig szem előtt kell tartani azonban, hogy a pszoriázis kezelése csak tüneti kezelés. Egy tünetmentes időszak után a betegség ismét felüti fejét.

Pszoriázis kezelése

Pszoriázis kezelése

Ajánlott többféle módszert kipróbálni, mert az említett szerek egy idő után már nem fejtik ki eléggé hatásukat, mivel a beteg bőrfelület hozzászokik ezek használatához. Ki lehet próbálni a különböző fényterápiákat pszoriázis kezelése céljából. Ez abból áll, hogy az érintett bőrfelületre UV fényt bocsátanak, ezáltal leválik a pikkelyes bőrréteg, és csökken a gyulladás.

A mértékkel való napon tartózkodás szintén gyulladásgátló hatású, ám óvatosnak kell lenni, hogy a nap mely időszakában, hány percig tesszük ki bőrünket a napfény jótékony hatásának. A megengedett időnél tovább való napon tartózkodás csak árt a pikkelysömörben szenvedőknek. Megfelelő étrenddel is történhet a pszoriázis kezelése, tudatosan kerülvén azokat az élelmiszereket, melyek súlyosbítják, nem pedig javítják a beteg állapotát.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012