2

A pszoriázis kezelése injekcióval

A pszoriázis kezelése injekcióval is történhet újabban. Nemrégiben jelent meg az Unióban egy kifejezetten pikkelysömörre kifejlesztett injekció, amely egy negyed évre 75-80%-os javulást ígér. Ezt a készítményt a pszoriázis súlyosabb stádiumában lévő pácienseknek ajánlják, akik egyéb kezelésekre nem reagálnak.

A gyártó elmondása szerint négy ustekinumab tartalmú injekció beadása után számottevő javulás jelentkezett a pácienseknél. Ezek a páciensek egy éven keresztül kaptak injekciókat. Kb. 2000 beteget vontak be a kísérletbe. Azon pácienseknél, akik 45 vagy 90 milligrammos ustekinumab dózisokat kaptak, több mint 60 százalékánál legalább 75 százalékos javulást állapítottak meg. A pszoriázis kezelése injekcióval tehát meglehetősen hatékonynak bizonyult.

Pszoriázis kezelése injekcióval

Pszoriázis kezelése injekcióval

Az ustekinumab tartalmú injekció mellékhatásának kialakulási mértéke igen csekély. Tíz betegből csupán egy-két esetben figyeltek meg megfázást vagy légúti fertőzést a kúrát követően, esetleg orrgyulladás vagy garatgyulladás alakulhat ki. Nem ajánlatos továbbá a pszoriázis kezelése injekcióval olyan betegek számára, akik allergiásak lehetnek az injekció valamely összetevőjére, ezért ajánlott elvégezni egy szűrővizsgálatot a kúra megkezdése előtt.

A pszoriázis kezelése injekcióval igen hatásos tehát a pikkelysömör elleni harcban. Az ustekinumab-ban található hatóanyagok csökkentik a pikkelysömörös beteg immunrendszerének hiperaktivitását, így sejtjei nem cserélődnek olyan gyorsan. Az injekciót szakorvos felügyelete mellett adják be, otthoni használata nem ajánlott. Az injekciók csak receptre kaphatók.

 

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "A pszoriázis kezelése injekcióval"

  1. Homola Viktor szerint:

    Hát én még nem akarom szúrni magam a pikkelysömör miatt… Én a Dermalex kenőcsöt használom pszoriázisra, ami egyelőre bizonyított.

  2. Gyula szerint:

    Beteg tarsaim.Nalam a Diprosalic bevalt.Furdeskor tengeriso,Sulfivit kenes gyogyfurdo koncentratumot alkalmazom.Lehet kulon-kulon is.Utana fenyterapia.(Bioptron).Injekcio az mar szerintem …….Probaljatok ki. Gyogyulast.Gyula

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013