0

A pszoriázis gyógytea alkalmazásával is kezelhető

A pikkelysömör több embert érint, mint gondolnánk, hisz sokan vannak olyanok, akik csak hordozzák magukban a beteg gént, de még nincsenek tünetei a betegségnek. A pszoriázis gyógytea segítségével is kezelhető. Alkalmazhatjuk akár kívülről lemosóként vagy borogatásként, de kiváló akkor is, ha elfogyasztjuk.

 A pszoriázisra való gyógytea egyik alapanyaga – amennyiben elfogyasztjuk – a zöld tea. Kutatások kimutatták, hogy a zöld tea segít lassítani a bőrsejtek szaporodását. Ezt kúraszerűen érdemes alkalmazni. Készíthetünk magunknak gyógytea keveréket is tölgyfakéregből, cickafarkból, fűzfakéregből, körömvirágból, füstikéből, csalánból, zölddióhéjból valamint vérehulló fecskefűből. A gyógynövényeket a legtöbb bio boltban meg tudjuk vásárolni, és ott kérhetünk tanácsot a mennyiségekről és az arányokról is.

Pszoriázis gyógytea

Pszoriázis gyógytea

A kamilla a pszoriázis gyógytea másik alappillére. Ezt a legjobb, ha borogatásra használjuk. Az elkészült teát hagyjuk hűlni egy kicsit, majd amikor langyos, egy steril gézlapot mártsunk bele, majd tegyük az érintett felületre. Hagyjuk rajta pár percig, majd egy kissé durvább, szintén kamillába áztatott törölközővel töröljük le a felpuhult bőrréteget. Nem csak a bőrréteget távolíthatjuk így el kíméletesen, de fertőtleníthetjük is a sebeket.

Pszoriázisra a gyógytea nem gyógyszer, de rengeteget segíthet abban, hogy a tünetek mérséklődjenek. Diéta mellett alkalmazva a gyógytea kitűnő kiegészítő kezelés lehet.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013