0

A psoriasis diéta előnyei

A psoriasis diéta összeállítása nem egyszerű feladat, nem kis időbe telik, míg a pikkelysömörben szenvedő egyén kitapasztalja, hogy mely élelmiszerek fogyasztása esetén javul egészségi állapota, és melyek esetén romlik. Eme állapot alatt a tünetek megnyilvánulásának fokát értjük.

Vannak olyan élelmiszerek, melyek elősegítik a bőr állapotának javulását, és vannak, amelyek gátolják a gyógyulást. Ez azonban mindenkire érvényes, nemcsak a pikkelysömörben szenvedő betegekre. Ráadásul magára a betegségre is az a jellemző, hogy a kórtünetek teljesen maguktól is megszűnhetnek, máskor meg fokozottabbakká válnak. Éppen ezért eltarthat egy jó ideig, míg ki-ki összeállítja a megfelelő psoriasis diétát, kitapasztalja, hogy milyen típusú ételekre reagál pozitívan a bőre.

Psoriasis diéta

Psoriasis diéta

A bőrre jó hatással bíró élelmiszerek gazdagok természetes vitaminokban, főként A-,  D- és E-vitaminban. Ezeket legnagyobb mennyiségben a friss zöldségekben és gyümölcsökben találhatjuk meg. A psoriasis diéta ugyanakkor nem állhat kifejezetten zöldségekből, gyümölcsökből, szükség van húsfélékre, tejtermékekre, állati fehérjékre stb. is.

Amiket ajánlott kerülni a psoriasis diéta kialakításánál: túlfinomított vagy gyorséttermi élelmiszerek, füstölt húsok, vörös húsok, konzervfélék, pástétomok, zsíros élelmiszerek, fűszeres ételek, édességek, alkohol, feketekávé, cigaretta. Az elfogyasztott élelmiszer mennyiségére is figyelni kell, mivel a máj és általában az emésztőrendszer megterhelése rossz irányba tereli a betegséget. Ajánlott naponta többször étkezni, és egyszerre kevesebb táplálékot elfogyasztani.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012