0

A pikkelysömörre hatásos lehet többféle módszer

A pikkelysömör egy igen kellemetlen bőrbetegség. Gyógymódja jelenleg még nincs, viszont vannak különféle alternatív megoldások és terápiás kezelések, melyek a pikkelysömörre hatásosak lehetnek. A betegség pontos kialakulása még nem ismeretes. Leginkább elfogadott az a feltételezés, hogy genetikailag öröklött az erre való hajlam, és ha ehhez még különböző romboló környezeti hatások is hozzájárulnak, akkor több mint valószínű, hogy meg fognak jelenni az érintett testén a pikkelyes felrakódások.

A betegség tünetei leggyakrabban azokon a helyeken fordulnak elő, melyek leginkább ki vannak téve az irritáló hatásoknak. Ilyen például a végtagok külső fele, a könyök és térdhajlat, a fejbőr, a mellek, a has, a combtájék belső fele vagy a külső nemi szervek, de van, akiknél a körmökön is megjelenik. Leginkább a 20 és 30 év közöttiek vannak kitéve a veszélynek, hogy megjelenik rajtuk ez a kellemetlen bőrbetegség. Van, hogy csak egyszer jön elő az élet folyamán, másoknál pedig egy egész életen át tart.

Pikkelysömörre hatásos

Pikkelysömörre hatásos

A pikkelysömörre hatásosak lehetnek különböző terápiák és alternatív bőrgyógyászati módszerek. Ezek sajnos nem tudják elmulasztani a betegséget, viszont átmeneti időre tünetmentesíthetik. Leggyakrabban a betegség okozta pikkelyeket a bőrfelületen különféle hámlasztókkal és szteroid tartalmú kenőcsökkel kezelik.

Ha a betegség súlyosabb, és az egész bőrfelületen erősen elterjed, akkor ritkán szoktak alkalmazni gyógyszeres kezelést is. Ezen kívül pikkelysömörre hatásos lehet még az UVA és UVB fénykezelés, továbbá számos természetgyógyászati készítmény, viszont ezek hatása mindenkinél eltérő.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014