0

A pikkelysömör mosódióval való kezelése

A pikkelysömör egy igen makacs bőrbetegség, amely világszerte milliók életét keseríti meg naponta. Legrosszabb tulajdonsága, hogy genetikailag öröklődik, egyénre szabott, ezért mindmáig nem született olyan gyógymód, amely általános hatást váltana ki és megszüntetné ezt a kellemetlen betegséget. A pszoriázis maradéktalanul nem gyógyítható tehát, hanem csak tünetmentesíthető. Egy ilyen tünetmentesítő gyógymód a pikkelysömör mosódióval való kezelése.

Noha nálunk még újkeletűnek számít, Nyugaton a mosódiót már évtizedek óta előszeretettel használják ruhatisztításra, valamint különböző bőrbetegségek gyógyítására. A mosódió a Sapindus mucorossi nevű növény termése, amely a szappanfák családjába sorolható. Egy szaponin nevű hatóanyagot tartalmaz, amelyet bőrbetegségek kezelésére használnak. A pikkelysömör mosódió használatával bizonyos fokig enyhíthető.

Pikkelysömör mosódióval való kezelése

Pikkelysömör mosódióval való kezelése

Mivel feloldja a szennyeződéseket, majd azokat a vízben tartja, pikkelysömörre a mosódió kiválóan alkalmas a gyulladt, hámló, viszkető bőr kezelésére, ugyanis leválasztja az elhalt bőrsejteket a fertőzött területről, s emellett hidratálja a száraz bőrt, gátolva annak újbóli kirepedezését. A pikkelysömör mellett a mosódió különösen ajánlott haj-, és bőrtisztításra, ekcémára és érzékeny bőrre.

Ha a pikkelysömör egy súlyosabb típusában vagy stádiumában szenved a beteg, ajánlatosabb szakorvoshoz fordulni az otthoni praktikák helyett. A pikkelysömör mosódióval való kezelése szintén megállja a helyét a gyógymódok sorában, viszont a psoriasis egyedi jellege miatt előfordulhat, hogy nem váltja ki az elvárt hatást.

  
Iktatva: Pikkelysömör kezelése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013