0

A pikkelysömör lelki okai

A pikkelysömör a Föld lakosságának 2 százalékát érinti. A pikkelysömör lelki okai között olyan egyszerű dolgot találunk, mint a visszafojtott érzelmek. Sok esetben bizonyosodott már be, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek elnyomnak magukban különböző érzéseket, de a nagy stressz is oka lehet a betegség fellobbanásának.

A pikkelysömör lelki okai lehetnek még a családban felhalmozott negatív érzések is. Ez azt jelenti, hogy családon belül nem beszélik ki a problémákat, inkább csak a szőnyeg alá seprik. Épp ezért fontos lenne, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek családtagjai leüljenek és megoldják a különböző problémákat. Ezzel tudnának a legtöbbet segíteni a beteg gyógyulásában.

Pikkelysömör lelki okai

Pikkelysömör lelki okai

A természetes gyógymódok a fizikai tünetek mellett a lelki okokat is kezelik. A pikkelysömör lelki okai lehetnek annyira erősek, hogy a gyógyszerek, kezelések ellenére sem enyhülnek a tünetek. Ilyen esetben érdemes felkeresni egy szakembert, aki segíteni tud a lelki háttér feltárásában. Nagy általánosságban kijelenthető, hogy a pikkelysömör azzal áll kapcsolatban, hogy a beteg magába zárkózik, és ezzel a szervezet egy védőréteget húz a szervezet és a külvilág között.

A pikkelysömör lelki okai sok esetben annyira régiek és mélyek is lehetnek, hogy pszichológus tud csak segíteni. Azonban az első tünetek megjelenésével érdemes lassítani a túlhajszolt életen, megpróbálni nyitni a világ felé, és az esetleges lelki problémákat megoldani.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014