0

A pikkelysömör kezelése homeopátiával

Megoszlanak a vélemények a homeopátiás kezelések hatékonyságáról. Vannak, akik elfogadják, ám vannak – orvosok és betegek egyaránt – akik elutasítják, vagy legalábbis megkérdőjelezik a homeopátiás gyógymódokat, szereket stb. Tudományos és klinikai tényekkel nem támasztható alá ezen úgynevezett hasonszenvi gyógymód. A pikkelysömör homeopátiás kezelése terén elért eredmények egyesek szerint nem több közönséges placebóhatásnál.

A placebóhatás adódhat a beteg lelki világában végbemenő pozitív változásokból, más szóval a homeopátiás készítmények fogyasztása alatt a pikkelysömörben szenvedő beteg megnyugszik, reménykedik, és ennek hatására a tünetek ritkábban jelenek meg, vagy hosszabb-rövidebb ideig tünetmentes állapotba kerül. Azt már bizonyítottnak tekinthetjük, hogy a psoriasis a tünetek intenzitásának erősödésével válaszol a lelki problémákra, sőt a stressz a betegség manifesztálódását is elindíthatja.

Pikkelysömör kezelése homeopátiával

Pikkelysömör kezelése homeopátiával

A pikkelysömör kezelése homeopátiával eredményes lehet, bár nem lehet bebizonyítani, hogy az adott – sokszorosan felhígított – készítményben fizikailag egyáltalán jelen van-e az illető hatóanyag. A homeopátia kritikusai erre alapozzák a kételyeiket.

A pikkelysömör homeopatiás kezelése során olyan készítményeket használnak – a hasonlósági szabály alapján –, amelyek egészséges embereknél a betegséghez hasonló tüneteket idézhetnek elő, ám a pikkelysömörben szenvedők esetében a tünetek enyhülését eredményezheti.

Mielőtt bármilyen homeopatás szer alkalmazása mellett dönt egy psoriasisos beteg, feltétlenül meg kell kérdeznie a kezelőorvosát, ugyanis súlyos és középsúlyos esetekben nem ajánlott az alkalmazásuk.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012