0

A pikkelysömör – cink reakciója

Jelen pillanatban az orvostudomány még nem tudja határozottan, hogy mitől alakul ki a pikkelysömör. Az öröklődést valamint a külső behatást is számba veszik. A pikkelysömör – cink reakciója jelen pillanatban is megfigyelés alatt van, hisz azt a kutatók felfedezték, hogy a különböző bőrproblémák nagy dózisban szedett cink segítségével gyógyíthatóak, de legalábbis a tünetek mérsékelhetőek.

A pikkelysömör – cink reakciója – a legújabb kutatások szerint – a tünetek enyhülését hozza magával. Még a kutatók is csak óvatosan mernek nyilatkozni, hisz merész kijelentés lenne, hogy ettől az ásványi anyagtól megszűnik a betegség. Az azonban már köztudott, hogy a cink megfelelő mennyiségű adagolásával megelőzhető az Alzheimer kór, ami az egyik vezető betegség az idősek körében.

Pikkelysömör cink reakciója

Pikkelysömör cink reakciója

Fontos tudni, hogy a cink az állati fehérjékből hasznosul a legjobban. A pikkelysömör cink fogyasztásával azért mérséklődhet, mert a cink erősítheti a kötőszövetet, segít a bőrt rugalmasságának és nedvességének megtartásában. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a magas kalciumban gazdag élelem ronthatja a cink felszívódását.

A pikkelysömör cink reakciója bár nem hoz gyógyulást, több kutatás szerint általa a tünetek kevésbé lesznek látványosak, valamint a hámlás is enyhülhet. Ez a legfontosabb előnye a cinknek, hisz a hámlás, a fokozott sejtelhalás a legnagyobb probléma. A kutatások még folynak a cink külsőleges alkalmazásáról. Az eddigi a vizsgálatok alapján krémbe keverve is hatásos lehet.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014