0

A pikkelysömör candida esetén fokozódik

A candida gomba jelenléte a szervezetben természetes, de elburjánzása komoly problémákat okozhat az egész testben. Mivel a candida csak akkor szaporodik, ha gyengül az immunrendszer, ezért a pikkelysömör – candida kapcsolatot is itt kell keresni. A pikkelysömör is egyfajta immunbetegség, ezért a kutatók ezen a területen keresik az összefüggést. A vizsgálatok, kutatások jelen pillanatban is folynak.

A pikkelysömör candida esetében legtöbbször fokozódni szokott. Erre a kutatók még nem találták meg a magyarázatot, hisz a kapcsolat még nem bizonyított. Ami biztos, hogy sok esetben a candidára alkalmazott gyógyszer a pikkelysömör tüneteit jobban fellobbanthatja. Annak érdekében, hogy ez elkerülhető legyen, az orvostudomány újabb, jobb minőségű gyógyszereket kísérletezett ki.

Pikkelysömör candida

Pikkelysömör candida

Mivel a pikkelysömör és a candida betegség az immunológia részhez tartozik ezért fontos, hogy a kutatók lokalizálják a kettő közti kapcsolatot. Érdekes, hogy a pikkelysömör candida esetén fokozódik, de fordítva már nem mondható el. Mivelhogy a véren keresztül a candida az egész szervezetben könnyen elterjedhet, ezért a kutatók úgy vélik, hogy a bőr szerkezetére is kihathat. A legjobb példa erre az időközönként előforduló bőrviszketés, ami a candida egyik jele.

A pikkelysömör – candida kapcsolat egyre inkább nagyobb figyelmet kap, hisz a candida gomba szaporodása nagyon sok embert érintő probléma. Ezért is fontos a kutatók számára, hogy a lehető leghamarabb megtalálják a kettő közötti összefüggést.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014