0

A pikkelysömör béta blokkoló szedése mellett erőteljesebb

A béta blokkolót leginkább magas vérnyomás és szívproblémák esetén használják. Azonban a pikkelysömörös betegek is szenvedhetnek ezektől a betegségektől. Bizonyított tény, hogy a pikkelysömör béta blokkoló hatására fellobban, erősebbek lesznek a tünetek. Sajnos a tünetek fellobbanása ellenére is szedni kell a gyógyszereket, hisz sokszor anélkül nem tartható karban a vérnyomás.

A pikkelysömör béta blokkoló szedése közben erőteljesebb tüneteket mutathat. A legtöbb szívritmus szabályzó gyógyszer tartalmaz béta blokkolót, ezért van az, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek nem nagyon tudják kikerülni ezt a hatóanyagot. Egyetlen módszer van arra, hogy a tüneteket mérsékeljék, éspedig a gyógyszer mennyiségének csökkentése. Ám ezzel vigyázni kell!

Pikkelysömör béta blokkoló

Pikkelysömör béta blokkoló

A béta blokkoló szervezetben kifejtett hatásához könnyen hozzászokik a szervezet, így ha hirtelen vonják meg a szervezettől, akkor komolyabb problémák is felléphetnek. A pikkelysömör béta blokkoló mellékhatásaként sokkal erőteljesebben jöhet elő. Nemcsak a szemmel látható tünetek erősödhetnek, hanem a belső, kísérő tünetek is. Ezért fontos, hogy mielőtt a szívorvos felírja a gyógyszert, elmondjuk neki, hogy pikkelysömörben szenvedünk.

A pikkelysömör béta blokkoló kapcsolat annyira szoros, hogy sok esetben muszáj a pikkelysömörben szenvedő betegnek elhagynia ezeket a gyógyszereket. Azonban helyettesíteni nagyon nehéz őket, hisz például a vérnyomáscsökkentők nagy részében megtalálható. A szívproblémákra szedett gyógyszerek esetében valamivel nagyobb a választék, hisz itt már vannak olyanok, melyek nem tartalmazzák a béta blokkolót.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014