0

A pikkelysömör alternatív kezelése

Az iszappakolás pikkelysömörre olyan alternatív kezelési forma, amely bizonyítottan eredményes a psoriasis tüneteinek visszaszorításában. Jó, ha már az első jelek, tünetek megjelenésekor elkezdjük használni az iszapot kúraszerűen, ugyanis az iszappakolás és az ivókúra elvégzése után a rohamok ritkábban jelentkeznek, és intenzitásukból is veszítenek.

A pikkelysömör alternatív kezelése iszappal enyhíti a naponta fellépő panaszokat, serkenti a vérkeringést és megőrzi a bőr egészségét. Az iszappakolás vagy ivókúra jótékony hatásához nem elég egy kezelés, legalább három héten keresztül ajánlott végezni azt a kívánt hatás elérése érdekében.

A pikkelysömör alternatív kezelése

A pikkelysömör alternatív kezelése

A pikkelysömör alternatív kezeléséhez igen egyszerű az iszapos fürdő elkészítése. Adjunk kb. fél liter iszapkoncentrátumot a fürdővízhez, amelynek hőfoka 37–40 C fok legyen. A fürdő megismétlése kétnaponta ajánlott harminc napon keresztül. Fontos továbbá, hogy a fürdőkúra ideje alatt ne végezzünk megterhelő munkát, amely megerőltető a szervezetnek. Ajánlott viszont a sok mozgás, alvás, friss levegő és a könnyű, egészséges ételek fogyasztása.

Az ivókúra használata jót tesz az immunrendszernek, kiegyensúlyozza az anyagcserét, méregtelenít, javítja a bőrproblémákat. Gyermekkori bőrbetegségek kezelésére kifejezetten ajánlott. A pikkelysömör alternatív kezelése ivókúrával naponta kétszer, reggel és este történjen, étkezés után fél órával, kb. három héten keresztül. Az iszapkoncentrátum sűrű, kávészínű, szagtalan folyadék, amely hígítható és ízesíthető is. Igyunk sok vizet a kúra ideje alatt!

  
Iktatva: Pikkelysömör kezelése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013