0

A pikkelysömör ízületi fájdalom kíséretében

A pikkelysömör egy gyakori bőrbetegség, mely a felnőtt lakosság jelentős hányadát érinti. Sajnos végleges gyógymódja még nincs, viszont vannak olyan kezelések, melyekkel ideig-óráig tünetmentessé tehető. A pikkelysömör tünetei leggyakrabban úgy nyilvánulnak meg, hogy a testen hámló, fehér vagy sötétvörös plakkok jelennek meg. Általában a test meghatározott részein szokott jelentkezni és fájdalommentesen, viszont ritkább esetben előfordul, hogy a pikkelysömör ízületi fájdalommal is jár.

Amikor a pikkelysömör ízületi fájdalom, hajhullás vagy láz kíséretében jelentkezik, általában belső gyógyszeres kezelést is szoktak alkalmazni az enyhítésére, viszont az esetek többségében általában elég a különböző hámlasztó készülékek és alternatív gyógymódok alkalmazása. A pszoriatikus ízületi gyulladás általában az olyan területeken szokott jelentkezni, melyek elsősorban a végtagokhoz kapcsolódnak. Ilyenek például a kéz, a láb, a térd, a csípő, a könyök vagy a gerinc ízületei.

Pikkelysömör ízületi fájdalom

Pikkelysömör ízületi fájdalom

Amennyiben a pikkelysömör ízületi fájdalom kíséretében is jelentkezik, fontos, hogy ne erőltessük meg ezeket, hanem helyezzük nyugalomba. Amennyiben nagyon nagy fájdalmaink vannak, alkalmazzunk rá kamillateás borogatást vagy enyhítsük különböző gyulladáscsökkentő készítményekkel.

Bár a pikkelysömörre gyakran szoktak szteroid tartalmú kenőcsöket felírni, ha a pikkelysömör ízületi fájdalommal jelentkezik, nem ajánlatos az ilyen jellegű készítmények alkalmazása. Ha ilyen típusú problémánk van, fontos, hogy minél előbb forduljunk orvoshoz.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014