0

A pikkelysömör és szódabikarbóna

A pikkelysömör igen elterjed bőrbetegség, a Föld lakosságának mintegy 3%-a szenved ebben a kórban. Ez az arány talán így kevésnek tűnhet, de ha országonként lebontva vesszük, akkor minden országban legalább 200 ezer pikkelysömörben szenvedő beteget találunk. Annak ellenére, hogy széles körben elterjedt kórról beszélünk, végleges gyógymódot még nem talált az orvostudomány ellene. A betegség ugyan tünetmentesíthető, de a tünetek sajnos idővel újra és újra jelentkezni fognak. A pikkelysömör a szódabikarbóna segítségével is kezelhető.

Mivel a pikkelysömör szájban való megjelenését főként a szájgombák okozzák, így a szódabikarbóna segítségével akár meg is előzhető a kór megjelenése, ugyanis a nátrium-hidrogénkarbonát erős gombaölőként is ismeretes. A pikkelysömör a szódabikarbónának köszönhetően megfelelően tünetmentesíthető.

Pikkelysömör és szódabikarbóna

Pikkelysömör és szódabikarbóna

Több szakorvos állítása szerint a pikkelysömör egyik kiváltó oka lehet a szervezetben felgyülemlett sok méreganyag. A nátrium-hidrogénkarbonát kiválóan alkalmas a test méregtelenítő kezelésére is. A fürdővízhez elegendő 4-5 kanálnyi szódabikarbóna, de akár belsőleg is alkalmazhatjuk. A pikkelysömör ellen a szódabikarbóna tehát hatékonyan alkalmazható, hiszen a felsorolt jótékony hatások mellett még erős gyulladáscsökkentő hatással is bír.

A gyulladáscsökkentő fürdővíz elkészítéséhez minden liter vízhez adjunk egy gramm nátrium-hidrogénkarbonátot. A pikkelysömör a szódabikarbóna használatával nagymértékben visszahúzódhat, ugyanakkor nem kell súlyos mellékhatásoktól sem tartanunk, csupán felerősödött szomjúságérzet és kis fáradság fordulhat elő a kezelés kezdetekor.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012