0

A pikkelysömör és olívaolaj kapcsolata

A pikkelysömör egy igen elterjedt bőrbetegség, amely nőket és férfiakat, felnőtteket és gyerekeket egyaránt érint. A Föld lakosságának csaknem 3%-a szenved ebben a kórban, mely az orvosi tudomány mai állása szerint nem gyógyítható, csupán tünetmentesíthető. Számos gyógynövény, illetve gyógyszeres kezelés létezik, amely segít a pszoriázisban szenvedő betegek életét megkönnyíteni. Egyik ilyen kezelési módszer a pikkelysömör olívaolajjal történő visszaszorítása.

Az olívaolaj külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható. Külső alkalmazásként meg kell említenem az olívaolajas masszázst, amely meggátolja a bőr kiszáradását, felpuhítja a plakkokat, így azokat könnyedén el tudjuk távolítani. Egy kezelés csupán 25 percből áll. A pikkelysömör az olívaolaj segítségével tünetmentesíthető anélkül, hogy kellemetlen mellékhatásoktól kellene tartanunk.

Pikkelysömör és olívaolaj

Pikkelysömör és olívaolaj

Pikkelysömörre az olívaolaj belső alkalmazása is kitűnő eredményekkel szolgálhat. Az ebben szenvedő betegeknél ugyanis megfigyelhető, hogy a szabad szérum zsírsavszint rendkívül alacsony. Az olívaolaj, a tökmagolaj illetve a tengerihal-olajok fogyasztása különösen ajánlott.

Az olívaolaj hatása nemcsak a polifenolok gazdagságában rejlik, hiszen emellett megtalálhatunk benne értékes nyomelemeket és vitaminokat: A-, D-, K- illetve E-vitamint, melyek a sejtöregedés legnagyobb ellenségei. A betegek nagy részénél az alacsony zsírsav-szint mellett megfigyelhető a vitaminhiány is, így a pikkelysömörre az olívaolaj kétszeres fegyverként hat, hiszen külső alkalmazása segíti a bőr egyensúlyának visszaállítását, míg belsőleg pótolja a vitamin- és zsírsavszint-hiányt.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013