0

A pikkelysömör és az omega 3 zsírsav

A pikkelysömör egy olyan bőrbetegség, melyre még az orvostudomány nem talált olyan gyógymódot, mely képes lenne véglegesen megszüntetni ezt a betegséget. Számos kezeléssel enyhíthetők ezek a tünetek, de örökre nem szüntethető meg a betegség. Újabb kutatások szerint a pikkelysömörre az omega 3 zsírsav igen kedvezően hat.

Egy finn kutatócsoport 80 pikkelysömörben szenvedő embert figyelt meg 8 héten keresztül. A betegek napi háromszor két halolaj kapszulát vettek be. A vizsgálat végére 7 embernél teljesen eltűntek a sebek, míg további 13 személy esetében jelentős javulás volt megfigyelhető. A tünetek többnyire azoknál a pácienseknél csökkentek, akiknek a betegségük még enyhe stádiumban volt. A pikkelysömör az omega 3 zsírsavval nem tünetmentesíthető minden esetben, de bizonyos kezelések kiegészítő eszközeként felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

Pikkelysömör és az omega 3

Pikkelysömör és az omega 3

A pikkelysömör és az omega 3 zsírsav közti összefüggések további kutatásra buzdították a csoportot. Egy másik alkalommal 34 olyan beteget figyeltek meg, akiknek a psoriasis miatt súlyos ízületi gyulladásokkal kellet küszködniük. A halolaj tabletták számát megnövelték. A vizsgálat végén minden páciens javulásról számolt be. A hajolaj tehát erős gyulladáscsökkentő hatással bír.

A halolajat főként csukamájolajból, illetve lazacból állítják elő, mivel ezek nagymértékben tartalmaznak A-vitamint és omega 3 zsírsavat. A pikkelysömör az omega 3 zsírsav segítségével tehát bizonyos mértékben enyhíthető.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013