0

A pikkelysömör és a máj kölcsönhatása

Többen állítják, hogy a pikkelysömör a máj nem megfelelő működésével hozható összefüggésbe. Ezt ugyan még klinikailag nem sikerült bizonyítani, viszont több beteg is jelentős javulásról számolt be bizonyos diéta betartásának köszönhetően. A gluténtartalmú ételek mellőzése igen nagy mértékben enyhítette a tüneteket a gabonafélékre érzékeny személyek körében. Továbbá a halfélék fogyasztásának pozitív hatásairól is többen hasonlóan vélekedtek.

A pikkelysömör azonban nem tünetmentesíthető csupán diétával, de elősegítheti a gyógyulási folyamatot. Éppen ezen ok miatt a betegeknek gyakran májkímélő diétákat javasolnak az orvosok. A pikkelysömör a máj méregtelenítésével nagy mértékben visszaszorul.

Pikkelysömör és a máj

Pikkelysömör és a máj

A pikkelysömör és a máj kezelése során kerülni kell a mesterséges adalékanyagokat és a túl sok szójaterméket. Az állati fehérjék segítik a máj regenerációs készségét, így ennek fogyasztása különösen ajánlott, még a vegetáriánusok körében is, ugyanis olyan anyagokat tartalmaznak, melyeket abban az esetben, ha kizárólag növényi eredetű élelmiszereket fogyasztunk, nem tudunk kellően biztosítani a szervezetünk számára. Különösen ajánlottak a főtt szárnyasfélék, marhahús, illetve a kecsketej és az ebből készült tejtermékek, valamint a tojás.

Zöldségfélék közül a saláta, a sárgarépa, a petrezselyem, a retek valamint az uborka fogyasztása kiválóan alkalmas a pikkelysömör és máj gyógyítására. A káposztafélék családját ki szeretném emelni, mivel ezek nemcsak vitaminokban gazdag növények, hanem elősegítik az emésztés serkentését, valamint gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013