0

A pikkelysömör és a candida közti kapcsolat

Mivelhogy a pikkelysömör autoimmun betegség, sok kutató feltételezi, hogy a bélrendszeri candida betegséggel is kapcsolatba hozható. A pikkelysömör és a candida kapcsolat tudományosan még nem igazolt, de több kutatás eredménye is arra utal, hogy van kapcsolat a két betegség között.

A pikkelysömör candida esetén van, hogy fokozódik, a gomba ellen adott gyógyszerek is egyes személyeknél hevesebb tüneteket váltanak ki. Annak érdekében, hogy ezek kiküszöbölhetőek legyenek, újabb kísérleteket végeztek, aminek köszönhetően jobb minőségű gyógyszerek kerültek forgalomba. Ha észleljük magunkon a candida fertőzés tüneteit, akkor a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulni, hisz a pikkelysömörrel párosulva komoly problémákat okozhat.

Pikkelysömör és a candida

Pikkelysömör és a candida

A legújabb kutatások szerint a pikkelysömör és a candida kapcsolatot nem lehet figyelmen kívül hagyni. Mivel a pikkelysömör autoimmun betegség, nem zárhatjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy a gombás fertőzés hibás immunválaszt provokál ki a szervezettől, ily módon jelentkeznek gyakoribb, intenzívebb tünetek.

Mindkét irányból megközelíthetjük a kérdést: ismert, hogy a pikkelysömör candida esetén fokozódik, lássuk, mi történik a gombás fertőzéssel, ha adott a pikkelysömör. Több vizsgálat is azt hozta ki eredményül, hogy a candida lefolyását és tüneteinek intenzitását hátrányosan befolyásolja a pikkelysömör. Épp ezért ajánlják a szakértők, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek évente teljes körű vizsgálaton vegyenek részt. A vizsgálatokkal kapcsolatosan a kezelőorvosától kaphat részletes tájékoztatást.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014