0

A pikkelysömör ápolása

A pikkelysömör bár jelen pillanatban még gyógyíthatatlan betegségnek számít, megfelelő ápolással nagyon jól kordában tartható. A pikkelysömör ápolása folyamatos odafigyelést igényel, mivel a bőr mindennapos krémezésével jár. Amennyiben a test nehezen elérhető részét érinti a betegség, az ápolásához segítségre is szükség van. Ez a beteg számára egy idő után kényelmetlenné válhat.

A pikkelysömör ápolása történhet orvosi krémekkel, de sok beteg próbálkozik a különböző gyógynövénykészítményekkel is. Minden szervezet más-más kezelésre reagál jobban. Sokaknak az orvosi készítmények segítenek, míg mások a gyógynövény felhasználású krémekkel tudják legjobban ápolni a bőrüket. Fontos azonban, hogy ezt mindannyian rendszeresen tegyék, hisz bizonyított, hogy sok esetben egy nap kimaradás is súlyosbíthat a tüneteken.

Pikkelysömör ápolása

Pikkelysömör ápolása

Lényeges, hogy a pikkelysömör ápolását mindig szakképzett ember tanácsára végezzük. Amennyiben azt látjuk, hogy a tünetek erősödnek, lényeges, hogy mielőbb orvoshoz forduljunk, mert lehet, hogy a kezelésen változtatni kell.

A pikkelysömör ápolása – főleg súlyos esetekben – szinte napi több órás program. Amennyiben nagyon súlyos a betegség állapota, a sebeket kötözni is kell. Ezt egyedül a beteg nem tudja megtenni. Ilyenkor szükség van egy szakértő segítségére, aki ismeri a kezelés, a kötözés módját. Az enyhébb tünetekkel társuló betegségnél napi egy krémezéssel is nagyon jól kordában tartható a kór.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör kezelése Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014