0

A kecsketej hatása a pikkelysömörre

Bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják, hogy a kecsketejnek is jótékony hatása van az olyan bőrbetegségekre, mint a pikkelysömör, ekcéma vagy neurodermatitisz. A kecsketej ugyanis nagyon kevés allergén anyagot tartalmaz a tehéntejhez képest, s fogyasztásával megelőzhető a rák kialakulása is. Régóta köztudott tény, hogy a kecsketej hatása a pikkelysömörre nagyon is kedvező.

Különböző kecsketejből készült bőrápolási termékek jelentek meg a piacon kezdve a kecsketejszappantól a kecsketej krémig vagy tusfürdőig, melyeket a pikkelysömör és más bőrbetegségek tünetmentesítése végett hoztak létre, és amelyek megállták a helyüket a pikkelysömör elleni gyógymódok sorában. A kecsketej hatása a pikkelysömörre szemmel látható, mivel az összes ismert bőrallergiára jótékonyan hat, káros anyagok vagy adalékok hozzáadása nélkül. Ezen termékek önálló kozmetikumként is használhatóak, mivel kellemesen hidratálják a száraz bőrt.

A kecsketej hatása a pikkelysömörre

A kecsketej hatása a pikkelysömörre

A pikkelysömörös bőr kezelésére igen ajánlott a kecsketej, mivel megvéd a bőr és a bőrsejtek korai öregedésétől, megfelelően ápolja és hidratálja az érzékeny bőrt, valamint nyomelemekben és vitaminokban bővelkedik, ezért táplálja és regenerálja a bőrt allergiás reakció kiváltása nélkül. Ebben áll a kecsketej kiváló hatása pikkelysömörre.

A kecsketejben számos ásványi anyag is megtalálható, többek között a kalcium, foszfor, kálium, magnézium és klorid, továbbá cinket és jódot is tartalmaz. A kecsketejből készült élelmiszerek egészségesek, mivel kevés allergén anyagot tartalmaznak, ízletesek és nagyon könnyen emészthetőek.

 

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013